Veckans Soulfood: Yoga

Yoga är ett ord som kommer från sanskrit och betyder förening. Att yoga går inte riktigt att likna med någon annan fysisk aktivitet, när vi talar om hälsoeffekterna blir ord otillräckliga. Men detta i all ödmjukhet, för vem som helst oavsett förutsättningar kan skrapa på ytan till den här rymden och ta med sig de godbitar som finns tillgängliga just där och då- för just den personen.

Oavsett hur flexibel din kropp eller ditt sinne må vara, finns det alltid positiva effekter att hämta. De ligger och vilar i dig, redo att plockas fram. Yoga kan användas som ett verktyg för att hitta dem. När vi utforskar rörelser i kombination med fördjupad andning och därmed en ökad närvaro händer det grejer! Genom att stretcha, utmana och erfara nya perspektiv rent fysiskt så gör vi detsamma med vårt mind. Och då! Då öppnar vi upp för nya möjligheter, ser de där lösningarna som kanske tidigare doldes av skuggor. Då kanske vi inser att det aldrig fanns något problem från början, utan att alla vinklar och vrår har sina egna gåvor.

Ibland tänker vi för mycket, så att vi nästan slår knut på oss själva. Ofta hjälper det då att ge kroppen lite extra utrymme, slappna av och även låta sinnet expandera.

anna tåstretch

Foto: Irina Lindqvist

Whatever the question, yoga is the answer. 

 

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *