International Yoga Day!

Igår hände det för andra gången, International Day of Yoga firades världen över! 21 juni förra året skedde det för allra första gången på initiativ av Indiens premiärminister Narendra Modi och backades då upp av 177 FN-nationer. Detta är nu en årlig dag instiftad av FN med syfte att lyfta yogans positiva hälsoeffekter till fler människor.

Dagen till ära hölls event och specialklasser på många håll. Själv hade jag turen att få vara med på det officiella firandet i Sverige, anordnat av Yogobe, The Art of Living och Indiska ambassaden som hölls i Stockholm Waterfront Building. Detta officiella firande hölls i cirka 250 städer i över 190 länder runt om i världen och samordnades av Indiens ambassader globalt. Det bjöds på en nästan 3 timmar lång yogaklass indelad i tre delar ledda av olika fantastiska instruktörer. Tillsammans påmindes vi om det vackra med yoga, hur vi genom lyssna inåt kan skapa frid utåt och att göra detta tillsammans är ett oerhört kraftfullt verktyg. Vi hedrar mångfald genom att utöva yoga som passar alla oavsett bakgrund och förutsättningar- med kärlek som utgångspunkt.

Hörrni, nu är det snart dags igen, för årets somrigaste högtid med blommor i håret! Önskar er en härlig midsommar! NJUT!

Bjuder på en bild från förra årets midsommarfirande tillsammans med min yoga-vän Camilla.

IMG_7523

2 Comments

  1. Sussi

    Hoppas du hade en underbar midsommar. Jag blir så lycklig av att det numera finns en yogadag, det är så fint.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *