Veckans Soulfood: Hummus

Just det, HUMMUS. Så snabbt och enkelt.

Och så magiskt!

Hummus kan förgylla vilken rätt som helst, till och med det mest oväntade (som t.ex våfflor!)  Grundreceptet går att variera i det oändliga men idag råkade mitt hittills bästa recept uppfinnas. Idag var jag för lat för att koka egna kikärtor men givetvis kan man göra det om man vill.

Det hittills bästa hummusreceptet: 

2 paket ekologiska kikärtor

2 vitlöksklyftor (hackade i bitar)

2 msk hackad ramslök

en liten (eller stor om man vill) knippe persilja (hackad)

2 tsk örtsalt

en nypa vitpeppar

2 tsk sambal oelek

spiskummin efter behag

2 msk sesamolja

en skvätt citronjuice (ca 2 msk)

1 msk honung

1-2 msk tahini

1 dl vatten

Gör såhär: Börja med att mixa kikärtor med vitlök, tahini och honung. Tillsätt sedan kryddor och vatten lite pö om pö och mixa, mixa, mixa tills du får den konsistens du vill ha. Jag använder matberedare men mixerstav går lika bra. Smakar himmel tillsammans med en god sallad (tex denna sallad med fänkål och granatäpple), ett gott bröd eller till grönsaksstavar.

hummus

Psst..Nästa vecka har du möjligheten att vara med på vårt yoga-event

”Summer Sensations” på Mamita Yogastudio i Stockholm.

Läs mer om det här: http://storiesofus.se/yoga/events.html

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *