Veckans Soulfood: Tacksamhet

Det har varit tyst här ett tag – pga anledningar. Istället för att dyka in på det så vill jag hellre lyfta blicken och plocka fram något som jag känner är så centralt och viktigt i den här mänskliga upplevelsen (hippie translate: livet)  vi delar tillsammans: Tacksamhet. Vad är det egentligen? Och varför är det så viktigt?

Hur känns det i kroppen när du känner tacksamhet?

Personligen relaterar jag tacksamhet till en sorts grund och en öppning av många andra känslor. Tacksamhet som en varm plattform där så mycket annat gott kan gro. Kanske lite grann som en stor dörr som står på glänt..

Har du ett par minuter över? Istället för att scrolla igenom ditt Facebookflöde, stäng webbläsaren/lägg telefonen åt sidan. Sätt dig bekvämt eller lägg dig ned på rygg. Slappna av. Lägg vänster hand på ditt hjärta, och höger hand på din vänstra. Fråga dig själv – vad är du tacksam över precis just nu? Välj tre saker. Låt det vara det som kommer till dig direkt, stort eller smått -utan att värdera vad det är. Rikta ditt fokus åt en sak i taget. Riktigt känn in i kroppen hur  det känns. Ge plats åt varje förnimmelse.

Ge dig själv gåvan att uppleva tacksamhet med hela din varelse. Genom att hitta tacksamheten inifrån och låta medföljande känslor skapa uttryck i din kropp och ditt sinne kan du ta dig tillbaka till den plats i dig där det kommer ifrån. Du kan även ändra hjärnans signalsubstanser och ditt eget energifält så att din kropp lättare kan komma tillbaka till den här upplevelsen.

Grunden till din upplevelse av tacksamhet bottnar i någonting som gör dig lycklig. Påminn dig själv om tacksamheten för att närsomhelst komma tillbaka till din lycka. När du sedan tar med dig tankarna ut i kroppen är du redan där.

Does this makes sense? Kanske för någon. Kanske inte för någon annan.

IMG_0333

2 Comments

  1. Viktigt att känna tacksamhet över det som är, istället för oro inför det som inte är… Tack för påminnelsen! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *