Veckans Soulfood: Luft

Luft.

Som i syre. Men också som i mellanrum. Och som i pausläge.

IMG_8015

Det finns så mycket att säga om luft, syre och andning. Om att tillåta sig själv expandera och ge kroppen sin allra mest primära näring: syre. Faktum är att vår människokropp i sitt biologiska väsen inte har haft den minst chans att utvecklas i samma takt som vår omvärld, informationssamhällets teknologiexplosion och den konstanta nåbarheten. Att då och då ge kropp, sinne och själ en paus från informationsflödet kan vara den mest värdefulla gåvan du kan ge dig själv. När hade du senast en heldag utan uppkoppling? Har du någonsin haft det? Känns bara tanken på att vara helt offline främmande och skrämmande?

Har du tid att fundera på varför? Är det ett obehag som grundar sig på bekräftelsebehov? FOMO (Fear of missing out)? Vad händer om du spenderar en dag med dig själv och dina tankar? Vågar du prova?

Tillåta luft i vardagen. Mellanrum, tid för återhämtning. Vårda nervsystemet, vårda hjärnan.

Låta livet få tid att få ro, få gro.

IMG_8776

2 Comments

  1. Sussi

    Så bra och viktigt ämne att ta upp. Jag har verkligen svårt att förlika mig med att ständigt vara nåbar och uppkopplad…så jag försöker verkligen ta pauser

  2. Åh vilka kloka fina ord! Och underbara bilder!
    Jag älskar att ha en helt ouppkopplad dag! Jag brukar tycka att det är så himla lyxigt och det brukar göra mig kreativ, jag gör väldigt lite slentriansaker och tar vara på tiden bättre. Ska nog unna mig det i veckan. Tack för peppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *